XV национална спартакиада на ВиК сектора

26.07.2019

Над 850 човека от 37 дружества се включват в петнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора. Участниците могат да премерят сили в 6 спорта – мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, теглене на въже, дартс и шахмат.
За поредна година спортното мероприятие се организира от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” съвместно със Съюза на ВиК операторите в Република България, Национален браншови синдикат „Водоснабдител” – КНСБ и федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ „Подкрепа” и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.
Спортното мероприятие бе открито на 29 август в Албена и приключи на 02 септември 2018. На официалната церемония присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, Пенка Трендафилова – Член на Комисията за енергийно и водно регулиране, Валентин Гетов – Началник Отдел „Търговски дружества” в Дирекция „Търговски дружества и концесии” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Иван Иванов – Председател на Българска асоциация по водите, Десислава Ягодин – Председател на Българска работническа федерация „Спорт и здраве” и Вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт КСИТ. Министерството на регионалното развитие и благоустройството бе представено от заместник министър Малина Крумова. На събитието присъстваха още Радосвет Радев – Изпълнителен председател на Българската стопанска камара, Йоанис Партениотис – Заместник-председател на Конфедерация на труда Подкрепа и Председател на Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване – Подкрепа”, както и Ганчо Тенев – Председател на Съюза на ВиК операторите в Република България и Изпълнителен директор на ВиК Бургас

„ВиК“ ЕООД Смолян извоюва второ място в теглене на въже.